Aparatura si mobilier de kinetoterapie si fizioterapie
Transport suportat de catre cumparator
Transport suportat de catre cumparator
Coș cumpărături
Coș cumpărături
Filtre produse
Osteodensimetru cu ultrasunete OSTEOSPACE
Preț cu TVA: 52190 L

RemoveAdd
Cod produs: OSTEOSPACE
 
OSTEOSPACE este un aparat cantitativ cu ultrasunete (QUS=Quantitative Ultrasound) care masoara proprietatile osului la nivelul calcaneului. Aplicatia sa principala este depistarea osteoporozei, dar poate fi utilizat si pentru aprecierea statusului oaselor la femei gravide sau la copii.

     OSTEOSPACE selecteaza calcaneul pe baza unei dimensiuni cunoscute a piciorului, cu ajutorul unei lumini laser pentru pozitionare.
     Aceasta permite aparatului sa adapteze regiunea de interes anatomiei fiecarui pacient si sa previna obtinerea de rezultate false, care pot aparea in cazul utilizarii sistemelor care utilizeaza transductori ficsi.
     Masurarea ultrasunetelor se face in timpul reflexiei si a transmiterii acestora, utilizand o pereche de transductori cu fascicul focalizat, cu frecventa principala de 1 MHz.
     Cuplarea sondei cu piciorul examinat se obtine cu ajutorul unui gel pe baza de apa. Grosimea osului este obtinuta utilizand semnalul ultrasonic reflectat.
     Amplitudinea ultrasunetelor, intervalul de atenuare a ultrasunetelor, viteza sunetului si viteza sunetului la trecerea prin os sunt calculate pe baza semnalului ultrasonic transmis prin calcaneu.

Cu ajutorul software-ului pentru calculator, osteodensitometrul ofera un raport detaliat al investigatiei.

 

Alte produse din această categorie
Osteodensimetru cu raze X OSTEOCORE
Osteodensimetru CZT OSTEOCORE II
Osteodensimetru cu raze X OSTEOCORE III

Cele mai vizitate produse